onsdag 28. april 2010

{Kontroll}

Hjertelaget fikk i utfordring å scrappe noe av det vi fryktet mest. Vi har vel mange av oss frykt for noe. Den største av dem er å miste våre nærmeste. Jeg valgte derimot å fokusere på en annen frykt. Frykten for å miste kontroll.

Jeg var egentlig redd for å bli FOR personlig (siden denne skulle på nett). Men jeg vet at det er flere enn meg med nettopp dette "problemet", så jeg tenkte noen ville kjenne seg igjen..kanskje?

Jeg har alltid hatt et stort kontrollbehov. Jeg snakker f.eks. om hvem jeg stoler på til å passe barna mine og bare den usikkerheten ved å "ikke vite".... Jeg stoler på meg selv 100%....og resten av mine nærmeste 99% og andre bekjente 10 % (kanskje)... Jeg har sterke formeninger ang. oppdragelse, kosthold til barn og barns sikkerhet generelt. Tenk å klare å la nabojenta på 12 trille tur med barnet ditt? For meg er dette uaktuelt, mens for andre helt naturlig. Å fly har blitt ikke-eksisterende etter jeg fikk barn. Følelsen jeg får er panikk, blandet med pustevansker og irrasjonell gråt. Sender tanker til dama som satt foran meg i flyet hjem fra Italia i 2006....Huff. Men det er jo mange ganger farligere å kjøre bil vil alle si! Det hjelper lite når jeg selv styrer bilen og har selv "kontroll", men i flyet er kontrollen helt overlatt til andre..de jeg stoler på 10%...

Tenk dere meg som svigermor da! Huff, stakkars. Jeg må nok fire litt på mine krav, men helt borte blir de aldri. "Litt" kontroll må jeg ha.... Jeg klarer iallefall å se mye komisk i dette;) Så får jeg håpe at jeg legger av meg litt kontroll på veien, akkurat passe til at jeg er trygg. For det handler om trygghet.....
10 kommentarer:

~Isabell~ sa...

jeg kjenner meg SÅ igjen i det du skriver, fantastisk LO rett og slett, knall lekkert med sort bakgrunn

Brit Sviggum sa...

For en utrolig flott LO Lula!!!! Det var bare sååå stilig med svart bakgrunn. Og det passet jo enormt godt til temaet "frykt". Kjenner meg igjen i mye av det du skriver. Stoler nok absolutt mest på meg selv ja. Merker enorm forskjell etter at jeg fikk barn. Tenker mange ganger på hvordan det skal gå når de blir tenåringer - uff, kommer til å være overnervøs!!!!

En utrolig lekker LO fra deg som vanlig. Du er bare helt fantastisk flink! Ha en fin og kontrollert kveld ;)

Yasmin sa...

Kjempe flott lo Lula! :) Jeg kjenner jo til historien og frykten din, og jeg forstår deg godt altså. Jeg også har blitt slik etter at jeg fikk barn.. Man kjører f.eks bil mye mer sikkert og tenker seg om to ganger før en tar sjanser..

klem

Anonym sa...

Utrolig lekker LO, svart og dyster, slik det passer til et alvorlig tema, men sommerfuglene er der og de myker opp inntrykket!

Kontrollbehov kan være lammende, men det virker til at du er bevisst det og kan se humor i det, og det er bra. Jeg selv setter mindre og mindre kontrollerende stengsler for meg selv, var en mye mer kontrollfreak før. Har man mindre bekymringer for alt mulig, får man et bedre liv uten tvil! Men det vet du jo! Håper du finner en måte å slappe mer av på!

For meg ble det forløsende at vi fikk flere barn enn to! Til da hadde vi full kontroll, en hver, oversiktlig og greit. Når 3 mann og 4 mann kom, er det UMULIG å ha full kontroll til en hver tid, det gjør sitt til at man også slapper mer av i forhold til sikkerhet. Man revurderer mye. Nå unngår vi de alvorligste og farligste situasjoner og så må det gå som det går i andre situasjoner. Og tro det eller ei, det går oftest bra ☺

Pia sa...

Nydelig LO!
Jeg kjente meg igjen med det der å la andre passe ungene, ihvertfall ho minste. Det er uaktuelt for meg å la andre trille henne ute, og det er nesten så jeg føler meg sær på det. (Mannen min kan, selvfølgelig) Men er så redd for hva som kan skje. Har også blitt redd for å fly etter at jeg ble mamma - var aldri redd for noe før.

Ellen sa...

I KNOW, min sønn på 8 gikk hjem fra skolen i går sammen med en venn. DET var et stort skritt for meg. Lekker, tankefull!!!

Synnøve sa...

Utrolig flott LO og jeg digger at du kan være ærlig og åpen. Livet forandrer seg drastisk etter vi får barn, et heftig beskyttelsesinstinkt tar over det hele! Følsomt og fint.
Du har en herlig stil!
Klem

Catrine sa...

Nydelig LO!
Jeg kjenner meg igjen jeg og...
Men har nok blitt mye mindre kontrollfreak med årene. Nå er jeg igrunnen ganske avslappet og tenker at det som regel går bra. Men - enkelte ting liker jeg å ha kontrollen på, og der viker jeg ikke en tomme.

aina sa...

Føyer meg inn i rekken... Vakkert!

Beatemor sa...

Lo'en var veldig flott. Likte godt at du har brukt svart bakgrunn. Ikke enkelt å innrømme slike ting om seg selv. Men det er en styrke å være bevisst over hvordan man er selv. Litt selvinnsikt har aldri skadet noen. Tøft gjort å skrive om det her :-)